Partners

2023

Artiesten

Erfgoeddragers 

De afgelopen vijf jaar hebben al ruim 400 Haarlemse scholieren in de educatieprojecten van Stichting In mijn Buurt buurtbewoners geïnterviewd over hun leven in Haarlem tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Haarlemse basisschoolleerlingen werden in 2022 gehuldigd als Erfgoeddrager. De kinderen werden beëdigd door burgemeester Jos Wienen. De kinderen spraken hun belofte uit het verhaal door te vertellen.

Oorlog in mijn Buurt
De kinderen gingen in kleine groepjes op bezoek bij iemand die de Tweede Wereldoorlog in hun buurt heeft meegemaakt. Dankzij die persoonlijke verhalen begrijpen de leerlingen hoe het was om te leven tijdens de oorlog. Ze beseffen hoe belangrijk vrede en vrijheid zijn. De scholieren voelen zich door deze ontmoeting verbonden met de geschiedenis van de stad. Bovendien zorgen de ontmoetingen voor verbondenheid tussen jonge en oude buurtbewoners.

Dit is een project van Theatergroep Lava en wij zijn trots dat wij 2 erfgoeddragers hebben gevonden die op 4 mei in de St. Bavokerk hun verhaal willen komen voordragen.

Leren door ontmoeting | In Mijn Buurt 

Theatergroep LAVA

Mannenkoor Zang &  Vriendschap

HET KOOR ZINGT AL SINDS 1830 …

Maar het zijn hedendaagse kerels die vooral plezier hebben in het geconcentreerd zingen en studeren van moderne of historische muziek. Bijna iedereen kan zingen en ze zingen dan ook graag samen met anderen ongeacht kleur, geloof of afkomst.

Klik hier voor meer info.

Klik hier en begin te typen. Magnam aliquam quaerat voluptatem ut enim ad minima veniam quis nostrum exercitationem ullam corporis.

©2021 - 4 mei Comité Haarlem
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin